15:00

Luleå FC

Referat: Ohtana/Pajala FF - Luleå FC

På Riavallen vinner Ohtana/Pajala seriepremiären mot Luleå FC med 2-0 (0-0)
Luleå rivstartar och redan i dem 3:e minuten skapar men sin första målchans när snabbe Love Larsson tar sig förbi ett par spelare och får skottläge strax utanför 16-meters linjen, skottet dock utanför. LFC dominerar stort i början och har fyra avslut mot Felle under inledningskvarten. Felle klarar dock dessa skott utan större problem. OPFF:s första läge kommer efter 20 minuter när en hörna hamnar framför Luleås mål och OP försöker trycka in bollen men försvarsben räddar skotten och Luleå rensar till slut bort bollen. Spelet blir allt jämnare utan några fler farliga chanser utan vi går till pausfikat med 0-0.

Andra halvlek blir helt Ohtana/Pajalas och Luleå får nu mest ägna sig åt försvarsspel. I den 55:e minuten kommer Johannes Pekkari fram i straffområdet och lossar stora kanonen - bollen träffar ribban men inget mål den gången. Strax efteråt är det Dennis Mäki som får skottläge där bollen går i stolpens utsida. OPFF fortsätter sin offensiv och får utdelning i den 70.e minuten då en frispark från John Kalla seglar förbi försvararna och når en fri Johannes Pekkari som med huvudet styr in bollen till hemmaledning 1-0. Fem minuter senare trollar Joel Hiltunen inne i straffområdet och hittar in med en fin boll till Johannes Pekkari som tar emot bollen, skaffar sig utrymme och prickskjuter in lädret tätt intill målvaktens högra stolpe till 2-0. Sista kvarten bedarrar övertaget och Luleå kommer fram i ett par anfall där bästa chansen kommer strax före slutet när Love Larsson blir fri mot en utrusande Felle, tappar dock bollen över kortlinjen vid dribblingen förbi Felix. Efter 92 minuter blåser domaren av matchen som slutar 2-0.

Sett över hela matchen är segern för OPFF rättvis även om Luleås första kvart var mycket bra. I OPFF var försvarsspelet mycket säkert där extra plussen går till Petteri Pellikka och Jocke Juntti. På mittfältet hade vi det tufft inledningsvis men när vi väl kom in i matchen var det mittfältarna som vände tillställningen. Bra insatser av samtliga där extraplusset går till Anders Gramner. I första halvlek hade forwards svårt att komma till målchanser mot ett duktigt försvar, men i andra halvlek fick man fler bollar att jobba med och då kom också målen och det hade kunnat bli ett par till. Plusset går till Johannes Pekkari som verkar vara riktigt spelsugen och på målhumör från start. Luleå FC visade att dom blir ett lag att räkna med i serietoppen. Plussen går till backlinjens Hugo Spegel, mittfältets Noa Strand Öberg samt vasse anfallaren Love Larsson. Peder Rending dömde säkert i en tempostark match med tuffa närkamper.

Avslut på mål: 7-5, Hörnor: 4-3, Gula kort: 1-0